Савез иноватора Републике Српске :: Добродошли
Изложба "Са пашњака до научењака"
Поводом обиљежавања 170. годишњице Пупиновог рођења у Републици Српској, Савез иноватора Републике Српске припремио је изложбу на 30 банера (постери - 100х200 cm), на којима је сликом и текстом илустрована аутобиографија Михајла И, Пупина "Са пашњака до научењака".
Прва поставка и отварање изложбе било је у Бањалуци у мају и јуну 2024 и то на Универзитету у Бањој Луци, Паневропском универзитету АПЕИРОН и Административном центру Владе Републике Српске.
Поред Бања Луке, планирано је одржавање изложбе у свим градовима и општинама Републике Српске у току 2024/2025.
Опширније...
 
9. Научни скуп са међународним учешћем "Технолошке иновације - генератор привредног развоја" 12.11.2024
Сaвeз иноватора Рeпубликe Српскe, Приврeднa комора Рeпубликe Српскe и Рaзвojна агенција Рeпубликe Српскe oргaнизуjу 9. Meђунaрoдни нaучни скуп: „TEХНOЛOШКE ИНOВAЦИJE – ГEНEРATOР ПРИВРEДНOГ РAЗВOJA“, кojи ћe сe oдржaти 12. нoвeмбрa 2024. гoдинe у Приврeднoj кoмoри РС Бaњa Лукa сa пoчeткoм у 10.00 чaсoвa.
Приjaвe o учeшћу са прилозима дoстaвити до 15.10.2024. гoдинe.
Опширније...
 
Одржана 26. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва ИНОСТ МЛАДИХ 2024
Успјешно је релизована 26. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2024", коју су организовали Савез иноватора Републике Српске и Удружење иноватора града Бања Лука. Изложба је одржана у Дому омладине у Бањој Луци, од 23. до 24. априла 2024. године.
На изложби је изложено је 400 радова од 472 аутора. На основу постојећих критеријума Међународни жири додијелио је укупно 148 признања и то: 117 плакета (58 златних, 29 сребрних и 30 бронзаних), 29 посебних признања и 8 пехара.
Опширније...
 
Почиње 18. Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској
Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2024. Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске отворило је данас пријаве за Tакмичење за најбољу технолошку иновацију, чији је циљ подстицање иновативности и предузетништва.
Награди фонд овогодишњег такмичења је 35.000 КМ, а награде се крећу између 10.000 КМ за прво мјесто и 2.000 КМ за шесто мјесто.
Опширније...
 
Oдржано Финале 17. Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2023. годину
Финале 17. Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2023. одржано је 15.12.2023. у прсторијама Владе РС.
Иновација "Даљински контролисано возило за ватрогасне и специјалне сврхе" коју је осмислио тим Phoenix Technologies побједник је овогодишњег Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској.
Опширније...
 

Презентација иновација

Fuel of the future: Hydrogen pellet-ekoterm as alternative fuel
The present invention yields and reveals a new fuel mixture is packaged as energy wand "Hydrogen pellet-EKOTERM" in which the focus is set hydrogen granules and around them packs of paper with a layer of pellets of coal, insulators and sawdust. ...
Саћаста изолациона опека
Иновација је патентирана и заштићена у БиХ и земљама европске заједнице. Производ је тестиран на институту у Ессену (Њемачка) и институту у Тузли у БиХ. ...
Пећ са иновативним системом протока ваздуха из просторије кроз пећ
Ова пећ на чврсто гориво је пројектована да са што мањим димензијама достиже максималну ефикасност приликом гријања просторије. Пећ има модеран дизајн а главна к...
CW3 - модуларна радна ћелија за производњу / клонирање намотаја мегаватних дистрибуционих трансформатора
Иновативна конструкција са расклопивим модулима који имају уграђену властиту механотронику, напојни и комуникациони конектор. Може се брзо преконфигурисати по ...
Континуирано-комплексни ротациони мотор унутрашњег сагорјевања
Иновација спада у област машинске технике, а конкретно се односи на мотор са унутрашњим сагорјевањем (СУС).У цилиндру мотора, коме је попречни пресјек круг, налази ...

Претраживање садржаја

Анкета

Да ли сте задовољни презентованим информацијама?