Презентација иновација


Fuel of the future: Hydrogen pellet-ekoterm as alternative fuel ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 19 мај 2017 17:57
Fuel of the future: Hydrogen pellet-ekoterm as alternative fuel The present invention yields and reveals a new fuel mixture is packaged as energy wand "Hydrogen pellet-EKOTERM" in which the focus is set hydrogen granules and around them packs of paper with a layer of pellets of coal, insulators and sawdust.
Последње ажурирано субота, 20 мај 2017 21:44
Опширније...
 
Саћаста изолациона опека ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 15 март 2017 17:57
Саћаста изолациона опека Иновација је патентирана и заштићена у БиХ и земљама европске заједнице. Производ је тестиран на институту у Ессену (Њемачка) и институту у Тузли у БиХ.
Последње ажурирано понедељак, 20 март 2017 08:18
Опширније...
 
Пећ са иновативним системом протока ваздуха из просторије кроз пећ ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 06 јануар 2013 17:57
Пећ са иновативним системом протока ваздуха из просторије кроз пећОва пећ на чврсто гориво је пројектована да са што мањим димензијама достиже максималну ефикасност приликом гријања просторије. Пећ има модеран дизајн а главна конкуренстка предност јој је иновативни систем протока ваздуха из просторије кроз пећ, који помоћу вентилатора измијени ваздух из просторије кроз пећ и тиме за врло кратко вријеме достигне жељену температуру у просторији.
Последње ажурирано недеља, 06 јануар 2013 19:04
Опширније...
 
CW3 - модуларна радна ћелија за производњу / клонирање намотаја мегаватних дистрибуционих трансформатора ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 05 јануар 2013 23:38
CW3 - модуларна радна ћелија за производњу / клонирање намотаја мегаватних дистрибуционих трансформатораИновативна конструкција са расклопивим модулима који имају уграђену властиту механотронику, напојни и комуникациони конектор. Може се брзо преконфигурисати по тренутним захтјевима производње корисника, и проширити новим модулима за посебне намјене.
Последње ажурирано недеља, 06 јануар 2013 19:04
Опширније...
 
Уређаји за позиционирање сонди са загрејаним влакнима за изучавање турбулентног вихорног струјања у цевима ПДФ Штампа Ел. пошта
Апстракт: Ескперименталнo истраживањe турбулентног вихорног струјања у цевима захтева прецизно позиционирање сонди са загрејаним влакнима. Приказана је варијанта механизма за мерење са две V сонде са загрејаним влакнима. Механизмом се остварује дужинско и угловно позиционирање сонди. Неопходно је остварити и одговарајуће аксијално растојање између сонди због мерења корелација брзина.

Кључне ријечи: сонда са загрејаним влакнима, позиционер

Аутор: Проф. др Милан Лечић, Машински факултет, Београд
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2