Активности


Реализација пројекта "ИНОВАТОРСТВО И ПРЕДУЗЕТНИШТВО МЛАДИХ" ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 20 март 2010 15:22
Реализација пројекта "Иноваторство и предузетништво младих"
У току је реализација пројекта у основним и средњим школама на подручју Бања Луке за школску 2009/2010. годину.
Последње ажурирано субота, 20 март 2010 16:04
 
Планиране активности ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 13 септембар 2009 18:43

Поред наведеног Савез у планирању и реализацији својих активности у наредном периоду ће имати у виду сљедеће:

  • Да отварање и интегрисање РС - БиХ у ЕУ, подстиче иноваторство у свим областима, међутим низак ниво привредног развоја и конкурентности, намеће потребу реконструирања привреде у складу са општим тенденцијама на свјетском тржишту. Зато су неопходни знање, истраживање, едукација и иновације, који су генератор одрживости и перспективе развоја.
  • Да је ЕУ означила најзначајнијим стратегиским циљем у наредним годинама улагање за образовање, истраживање и примјену технолошких иновација.
  • Да РС нема развијену инфраструктуру за подршку иновација, истраживање и развој и њихову имплементацију, те предстоји интезиван рад како би се укључили у програме ЕУ и користили их за покретање свог развоја.
  • Да са све израженијим значајем технолошких иновација, значајнија је и улога Савеза, зато Савез мора још више ојачати у организацијском, стручном и методолошком погледу ради остварења статутарних циљева и задатака а према захтјевима друштвено-економског развоја РС (БиХ) и њиховог интегрисања у ЕУ.
 
Помоћ удружењима и иноваторима ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 13 септембар 2009 18:34

Помоћ удружењима и иноваторима
Савез је пружио и пружа непосредну помоћ удружењима и иноваторима у припреми иновација и пројеката за учешће на изложбама и јавним конкурсима, покретању процедуре за заштиту иновација, при склапању уговора са евентуалним партнерима за реализацију иновације и др.

Последње ажурирано среда, 16 септембар 2009 14:30
 
Пројекат "Информациони систем Савеза иноватора РС" ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 09 септембар 2009 10:17

Пројекат "Информациони систем Савеза иноватора РС"
У току је формирање базе података и израда пројекта информационог система Савеза иноватора РС. Израдом и реализацијом овог пројекта Савез иноватора би се укључио у савремене токове информисања и коришћењем нових технологија комуникације створили би се почетни услови за брже и ефикасније деловање у решавању многих задатака и активности Савеза.

Последње ажурирано недеља, 13 септембар 2009 18:39
Опширније...
 
Сарадња са државним институцијама ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 09 септембар 2009 10:12

Сарадња са државним институцијама
Остварена је неопходна сарадња са појединим институцијама, које дају подршку Савезу и развоју иноваторства у РС и то са: Министарством науке и технологије, Привредним коморама РС и Бања Луке, Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, Републичким педагошким заводом, Универзитетом у Бања Луци, Институтом за заштиту интелектуалног власништва у БиХ и др.

Последње ажурирано среда, 16 септембар 2009 14:31
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 4